bi-zonder

Onderzoek Bi-zonder

Bi-zonder. Een interessante naam voor een interessant nieuw onderzoek! Een onderzoek naar vijftigplussers met een bipolaire stoornis die medicatievrij leven. Erg interessant en daarom kijken wij even wat dit onderzoek doet vandaag.

Bi-zonder; Wie zijn ze en wat doen ze?

Maak kennis met het Bi-zonder onderzoeksteam:   

  • Alexandra Beunders: Onderzoeker Bi-zonder studie 
  • Tokie Kemp: Onderzoeksassistent Bi-zonder studie
  • Dr. Annemieke Dols: Psychiater en hoofdonderzoeker Bi-zonder studie
  • Dr. Ir. Chris Nijboer: Gezondheids(zorg)onderzoeker op gebied van gezonde leefstijl, veerkracht en ervaringsdeskundigheid
  • Ing. Marieke van Eijkelen, MA: Ervaringsdeskundige

Maar wat onderzoeken deze leuke mensen nou precies? Zoals ik al kort uitlegde; Bi-zonder doet onderzoek naar vijftigplussers met een bipolaire stoornis die geen medicatie gebruiken. Waarom? Omdat deze mensen bestaan! Er zijn mensen die zonder medicatie kunnen leven en deze optie hebben gekozen. Het is voor het onderzoeksteam dus heel interessant om te gaan kijken hoe deze mensen tot het besluit zijn gekomen om te stoppen met medicatie, hoe hun leven er nu uitziet, wat ze doen om stabiel te blijven, of deze groep mensen lijkt op de groep die wel medicatie gebruikt en of ze eigenlijk wel de correcte diagnose hebben gekregen om mee te beginnen!

Ik wil meedoen aan dit onderzoek!

Dat kan! Er zijn een paar dingen waar je op moet letten:

BENT U… 50 jaar of ouder?
HEEFT U… ten minste 5 jaar geleden een diagnose bipolaire stoornis gekregen?
BENT U… ten minste 5 jaar geleden gestopt met alle medicijnen voor de bipolaire stoornis? (slaapmedicatie kan wel)

Is dit het geval? Dan kun je meedoen! Het enige dat je dan hoeft te doen, is contact opnemen via bizonder@ggzingeest.nl of bellen naar 06 – 13 24 25 97. Ook als je meer informatie wilt. Of kijk even op www.kenniscyclus.nl

Webinar 12 april 2021

Zet in de agenda en zeg het voort!
Maandag 12 april van 19:00-21:30: Plusminus Webinar “Medicatie bij bipolaire stoornis – waarom wel en waarom niet?”
Programma:
*19:00-19:30 Medicatie – Waarom wel? Door Alexandra Beunders (arts in opleiding tot psychiater en onderzoeker)
*19:30-20:00 Medicatie – Waarom niet? Interview met Marieke van Eijkelen (ervaringsdeskundige) over de beslissing om te leven zonder medicatie en hoe zij dit ervaart.
*20:00-20:10 Korte presentatie over de BI-zonder studie: leven met een bipolaire stoornis zonder medicatie
*20:10-20:30 Vraag & Antwoord over medicatie bij bipolaire stoornis, met Eline Regeer (gespecialiseerd in (jong)volwassenen met een bipolaire stoornis) & Annemiek Dols (gespecialiseerd in ouderen met een bipolaire stoornis)
Tijdens dit Webinar is er de gelegenheid om vragen te stellen in de Q en A. Aanmelden is niet nodig. U kunt uw vraag van te voren ook opsturen aan via: landelijkedagen@plusminus.nl.
ZOOM LINK WEBINAR: ZOO2web.zoom.us/j/85040731534

Share your thoughts