bipolair en crisis situaties

Bipolair en crisis: op tijd ingrijpen

Wat verstaan we onder een crisis? Op het moment dat je de controle verliest over je episodes en emoties, kan er sprake zijn van een crisis. Bijvoorbeeld als je suïcidaal of psychotisch bent, ben je eigenlijk al te laat! Hoe ga je dan wel op tijd om met een crisis?

Crisis: crisisdienst bellen!

Als je bij de GGZ zit voor jouw problematiek en kwetsbaarheid, is de kans groot dat je al een telefoonnummer hebt van de crisisdienst. Heb je deze niet? Vraag deze even aan je behandelaar. Want dit is precies wat je nodig hebt als je zelf niet meer weet wat je moet doen! Iemand staat je te woord om je rustig te houden en rationeel te kijken naar het probleem. Is het probleem echt te groot? Dan komt er een team (2 mensen) naar jou toe om te kijken hoe ze jou verder kunnen ondersteunen. Top!

Suïcidaal: 113!

Ben je suïcidaal? Dan is misschien de crisisdienst niet de snelle oplossing die je nodig hebt. Dan is 113 misschien wel ideaal voor jou. Mensen die gespecialiseerd zijn om je te steunen en te helpen op het moment dat je er echt helemaal door heen zit.

Gister even een crisis

Gisteren heb ik niet een blog kunnen plaatsen omdat ik zelf even een crisis had. Mijn emoties gingen met mij aan de haal en ik durfde eigenlijk geen hulp te vragen. Uiteindelijk heb ik wel gebeld naar de crisisdienst en ik kan niet benadrukken hoe fijn zij mij hebben geholpen. Daarom wilde ik vandaag toch meegeven dat hulp op tijd erg belangrijk is. Het is geen wonder wat er gebeurd, maar het helpt je weer langzaamaan in de lift naar stabiliteit.

Het gaat langzaam beter met mij en iedereen die last heeft van een tegenslag wilde ik even moed in spreken. Er zijn mensen die jou kunnen helpen en ze vinden je absoluut niet een last. Dus gaat het even minder? Praat er dan over. En breng altijd je hoofdbehandelaar op de hoogte.

Share your thoughts