Coaching

Coaching is niet nieuw. Wel voor ons! Bij Being Bipolar hebben wij namelijk pas sinds kort Joost in het team! En vandaag gaat hij ons vertellen wat coaching kan doen voor mensen met een bipolaire stoornis en hun betrokkenen!

Wat is coaching?

Volgens Wikipedia is coaching “de vorm van begeleiding die erop gericht is mensen in positieve zin te veranderen”. Dat is, heel kort door de bocht, waar coaching op neerkomt. Of je nu een Life Coach bent, Transformative Coach, Mindset Coach of Mindfulness Coach… allemaal zijn we bezig met een ding: het begeleiden van jou, de cliënt, tot een positieve verandering, omdat het leven zoals het op dit moment is, niet bevalt. Dat kan zijn omdat je vastzit in werk, een relatie, een moeilijke periode in je leven… alles wat er maar voor zorgt dat je niet volledig jezelf kunt zijn. Een coach kan jou vervolgens helpen weer zicht op dingen te krijgen, keuzes makkelijk te maken en misschien is het alleen maar een spiegel voorhouden. Allemaal zodat je weer vooruit kunt in je leven.

Coaching voor mensen met een bipolaire stoornis

Bij coaching moet in ieder geval één ding voorop gesteld worden: we zijn geen therapeut, psycholoog of psychiater. We zijn er om met jou te kijken naar wat je nodig hebt en plannen te maken bijvoorbeeld rondom herstel (dagplanningen, toekomstplannen, klankbord), het opbouwen van zelfvertrouwen en zelfbeeld, het begeleiden in het krijgen van ritme en regelmaat en het stellen van (nieuwe) doelen. Dit gebeurt vanuit de eigen kracht van jou als cliënt, dus je houdt zelf overal de regie over. Dit kan door middel van e-mail, Zoom, Skype, Whatsapp, Messenger en natuurlijk de oude, vertrouwde klassieke telefoon. Wat voor jou het beste werkt.

En voor betrokkenen

Ook hier geldt natuurlijk dat we geen therapeut zijn. Coaching voor betrokken is erop gericht om weer op een positieve manier naar het leven, de wereld en elkaar te kijken. Hier kun je denken aan een luisterend oor, groepscoaching, zelfvertrouwen en mindsetcoaching Samen gaan we kijken waar exact de behoeften liggen. Ook dit doen we door samen in gesprek te gaan via Zoom, Skype Whatsapp etc. (oude klassieke telefoon natuurlijk niet uitgesloten).

 

Belangrijk om te beseffen is, is dat een coachingstraject JOUW traject is.

Moet het langer? Dan maken we het langer.
Wil je de focus ergens anders? Dan leggen we de focus ergens anders.
Onze coaching is er om jou te helpen je beste zelf te worden.

 

 

Share your thoughts