Location

Piet Ottstraat 2
1741 NX Schagen

Date

28 Maart 2019

Time

15:00 – 17:00

World Bipolar Day Schagen

Ter gelegenheid van World Bipolair Day organiseert GGZ NHN op donderdag 28 maart 2019 in Schagen de bijeenkomst  ‘Bipolariteit in de literatuur’.

Gastspreker is Ruby van der Kuil. Zij is geboren in 1997 en gediagnosticeerd met een bipolaire stoornis. Een bipolaire stoornis is een chronische, psychische stoornis die wordt gekenmerkt door extreme stemmingswisselingen. Ruby is voorstander van openheid over mentale problemen en schrijft boeken en blogs over mentale gezondheidszorg en bipolaire stoornis in het bijzonder. Tijdens de bijeenkomst vertelt zij over haar eigen werk en leest hieruit voor.

Aanmelden voor de bijeenkomst

U kunt zich voor de bijeenkomst aanmelden bij: s.moerkens@ggz-nhn.nl  of h.pietersen@ggz-nhn.nl

Poëzie- en schrijfwedstrijd

Naast deze bijeenkomst organiseert Plusminus (vereniging voor mensen met een bipolaire stoornis) een landelijke poëzie- en schrijfwedstrijd voor mensen met een bipolaire stoornis of betrokkenen van iemand met een bipolaire stoornis. Meer informatie over de schrijfwedstrijd vindt u op: https://www.plusminus.nl/2018/12/06/world-bipolar-day-2019-28-maart-2019/

Samenwerking

GGZ NHN organiseert de bijeenkomst in Schagen in samenwerking met Plusminus en het Kenniscentrum Bipolaire Stoornissen.

World Bipolar Day

World Bipolar Day is op 30 maart, de verjaardag van de beroemde Nederlandse schilder Vincent van Gogh, die waarschijnlijk de diagnose bipolaire stoornis had. Het doel van World Bipolar Day is het gesprek over psychiatrische aandoeningen als de bipolaire stemmingsstoornis (manisch-depressiviteit) op gang brengen en daarmee het stigma verminderen.

Locatie