ontwikkelingen

Veel stilte, veel ontwikkelingen

Zijn er ontwikkelingen? Ik ben lang uit de lucht geweest. Waarom en wat is er ondertussen allemaal gebeurd?

Nieuwe baan

Ik ben aan een nieuwe baan begonnen! Ik werk nu officieel als ervaringsdeskundige begeleider bij GGZ Noord-Holland Noord. Hoe gaaf is dat? Ik werk 24 uur in de week met mijn ervaring om mensen te ondersteunen, groepen te faciliteren om herstel te bevorderen en mensen in de kliniek te helpen in hun herstel. Dus dat is een gigantische ontwikkeling!

Dieet en gezonder leven

Ik eet en leef gezonder. Tenminste, dat probeer ik. Ik eet elke dag fruit en groente, ik ga vaker met de fiets in plaats van de auto en wandel meer. Het is lastig om vol te houden. Zeker als het regent pak ik niet snel de fiets, of als ik een off-day heb eet ik toch echt liever een makkelijke hap en ik geef toe, het is ook af en toe gewoon lekker. Maar verbetering gaat niet altijd in één keer. Soms bouw je het op. En dat gaat goed en zo bekijk ik dat dan ook maar!

Beter voor mijzelf zorgen

Ik zorg ook beter voor mijzelf. Niet alleen door gezonder te leven, maar ook door meer aan mijn persoonlijke hygiëne te werken. Normaal deed ik dat ook wel, maar nu toch iets secuurder. Ik beet voorheen mijn nagels en nu zijn ze zelfs al lang genoeg dat ik ze moet gaan knippen! Ook verzorg ik mijn haar meer en besteed ik daadwerkelijk tijd aan de styling. Allemaal dingen die ik mentaal merk aan mijzelf. Ik voel mij beter in mijn vel en vind mij mooier.

Ook draag ik lichtere en minder ruime kleding. Ik accepteer mijn lichaam, ook al wil ik wat kilo’s kwijt, en probeer er leuk uit te zien. Ik had hier voorheen wel moeite mee. Ik kleedde mij in comfortabele en donkere kleding of in mijn hele eigen unieke stijl. Dingen om mij toch iets beter te voelen over mijzelf. Nu? Nu loop ik in dingen waar ik echt van kan genieten (maar natuurlijk wel met mijn eigen unieke twist).

Ook spiritueel onwikkeld

Aankomende week word ik na een jaar aan voorbereiding gedoopt met Pinksteren! Iets waar ik lang naar toe heb gewerkt en waar ik naar uitkijk. Ik ben heel zenuwachtig, maar vind het vooral heel gaaf. Ik heb mij dus ook spiritueel erg ontwikkeld en sta hier veel bij stil. Het geeft mij ruimte en rust in mijn hoofd, iets wat ik natuurlijk erg nodig heb nu er zoveel gebeurd!

En tot slot…

Ik ben uit behandeling! Ik ben eigenlijk van cliënt naar collega gegaan in een weekje tijd. Ik ben al heel lang stabiel en als het eventjes niet goed gaat, kan ik dat goed zelf of met mijn partner oplossen. Iets wat ik dus prima thuis kan oplossen! En daardoor kwamen mijn psychiater, SPV-er en ik tot de conclusie dat ik uit behandeling kon. Uiteraard hebben ik en Joost dat gevierd door even naar het terras te gaan (dat weer net geopend was).

Allemaal mooie dingen en goede ontwikkelingen dus! Ik hoop weer meer te gaan bloggen, zeker ook over mijn gezonde pogingen rondom dieet en leefstijl!

Share your thoughts