Over Being Bipolar

Wie zijn wij?

Being Bipolar is een website met als missie om de bipolaire stoornis bespreekbaar te maken, zowel lotgenoten als betrokkenen te verbinden en mensen te informeren.

Being Bipolar is bedacht door auteur en gecertificeerd ervaringsdeskundige op het gebied van depressie en bipolariteit Ruby van der Kuil en haar partner en tevens gecertificeerd coach en  gecertificeerd ervaringsdeskundige op gebied van depressie, verslaving en betrokkenen van iemand met een bipolaire stoornis Joost Jansen. Samen zetten zij zich in om de stigma’s rondom bipolariteit te verminderen door een dialoog te starten.

Ruby heeft daarnaast twee boeken geschreven:

Ruby: Verbloemd neemt lezers mee in het leven van mensen met een depressie. Dit boek heb ik geschreven toen ik nog niet bekend was met mijn bipolariteit. Als antwoord op mijn nieuwe diagnose schreef ik kort daarna Spiegelbeeld. Hierin heb ik alle ervaringen gestopt die ik heb opgedaan en om mij heen heb gehoord.

Wat bieden wij?

Naast het blog dat Being Bipolar heeft, bieden wij ook verschillende tools aan om zowel lotgenoten als betrokkenen te helpen, ondersteunen en informeren. Zo kun je bij ons gratis een dagplanning of een informatie flyer downloaden. Verder hebben wij een webshop met daarin verschillende artikelen, de mogelijkheid tot mailmaatjes, organiseren wij lotgenotenuitjes, bieden wij coaching aan en spreken wij op evenementen zoals de landelijke dag van plusminus en ter voorlichting op locatie.

Media

Verder zijn wij altijd voorstander van openheid. De reden achter de boeken en blogs zijn dat wij minder stigma’s en meer openheid willen bereiken rondom de mentale gezondheidszorg en in ons specifieke geval rondom de bipolaire stoornis. Daarom zeggen wij (als dat kan) altijd “ja” als er een kans is om in de media ons verhaal te doen.